FAQ

Bilridser

Udbedring af ridser

Vi udbedrer ridser enten ved at polere, grundfarve, lakere og efterfølgende vådslibe området, så det bliver som nyt. Er ridsen dybere og der skønnes, at der skal autolakeres, giver vi tilbud på dette. For at vi kan udbedre ridsen, kræver det at den kan vådslibes og poleres op. Hvis ridsen er gået hele vejen gennem klarlakken og ned til grundfarven, kræver det et større stykke arbejde – dette kan vi selvfølgelig også hjælpe med. I de tilfælder vurderer vi skaderne individuelt og kommer med et prisoverslag.

Historietimen omkring lakkens opbygning

1: Lakken er opbygget af 3 niveauer:
– Grundfarven
– Basis farven
– Klarlakken (denne er beskrevet i nedenstående tekst)

Det øverste lag, som kaldes klarlakken, er det lag, der dels beskytter de nedestående lakniveauer og er med til at give din bil glans. Jo mere en lak er forarbejdet/udjævnet/vådslibet, jo mere vil den shine – og faktisk også være stærkere og mere resistens. I en lak der er poleret og coatet, er der ikke fordybninger på samme måde, som en ubehandlet lak. Dette medfører, at urenheder ikke har samme mulighed for at sætte sig i lakken. Vi foreslår altid en polering og coating af lakken da det mindsker stenslag og rust m.m.

 

Coating og polering styrker lakken

Forstå og se det sådan at f.eks. stenslag nemmere vil slå hul på en lak, som allerede er ujævn, fordi stenen har noget at gribe fat i. Af samme årsag anbefaler vi altid at få poleret sin lak og derefter give den en Keramisk coating. Poleringen og Coatingen styrker lakken. Faktisk er en keramisk coating en god rustbeskyttelse, fordi den hærder lakken, så den er sværere at nedbryde. Med andre ord kan man se det som en paraply i regnen, der beskytter dig mod regnens dråber.

I trin 2 går vi et step videre i lakkens opbygning og er nu nået til basisfarven – den farve bilen har. Den kan være sort, gul, rød osv. osv. Basisfarven er kort sagt den farve, som bestemmer køretøjets farve. Har du f.eks en ridse og den er gået gennem klarlakken og ned i basisfarven, kan vi redde lakken ved at vådslibe og evt. give den klarlak igen. Med andre ord genskaber vi lakken til dens oprindelse. Det er lidt mere kompliceret og tidskrævende, men det kan lade sig gøre.

Kan du se den hvide farve, som ligger som tredje lag, altså det som vi betegner som grundfarven, skal den ofte i de fleste tilfælde farves op igen. Når ridsen er udbedret, anbefaler vi at få påført Coating til bilens lak for at forstærke den mod ridser fremover. En stærk coating med en topcoat, vil gøre lakken væsentligt mere hårdført over for ridser fremadrettet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *